Controle &
Auditwerkzaamheden

Wouters, Van Merode & C° Bedrijfsrevisoren BV is een middelgroot onafhankelijk bedrijfsrevisorenkantoor gevestigd te Antwerpen.
Zowel voor binnen-als buitenlandse klanten wordt een volledig gamma van dienstverlening aangeboden met betrekking tot audit en consolidatie en dit onder haar noemer als commissaris.


Specifieke opdrachten voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen (zoals inbreng in natura, quasi-inbreng, fusie, splitsing, omvorming, vereffening…) en andere opdrachten zoals due diligence, optreden als gerechtsdeskundige, begeleiden bij (familiale) herstructureringen van ondernemingen behoren ook tot haar activiteiten.

Het kantoor maakt deel uit van het gereputeerde internationale netwerk “Russell Bedford International (RBI)“, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten en ondernemingsadviseurs.
Gerangschikt als een van ’s werelds belangrijkste accounting netwerken, wordt Russell Bedford vertegenwoordigd door ongeveer 700 partners, 5.000 medewerkers en 300 kantoren in bijna 100 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, het Indische subcontinent en het Aziatische Pacific.

Ervaring

Onze cliënten zijn werkzaam in diverse sectoren (groot-en kleinhandel, productie, diensten, vastgoed/immobiliën, trading, havenactiviteiten, transport, automobiel, IT, diamant, consultancy,…) zowel nationaal als internationaal. Naast vennootschappen hebben wij ook een aantal VZW’s en niet-gouvernementele organisaties in onze portefeuille. Verder voeren wij nog een aantal specifieke auditopdrachten uit voor de Europese Commissie in samenwerking met andere leden van Russell Bedford International.

Structuur

De structuur van ons kantoor is aangepast aan de behoeften van onze cliënten. De bedrijfsrevisor – vennoot is verantwoordelijk voor het beheer van zijn klantenportefeuille en is de eerste contactpersoon voor de cliënt. Hij is verantwoordelijk voor de verlening van een kwalitatieve en efficiënte service. De bedrijfsrevisor – vennoot wordt voor de uitvoering van de werkzaamheden bijgestaan door een audit senior manager, die eveneens als contactpersoon kan fungeren. De audit senior manager is verantwoordelijk voor de organisatie van de controlewerkzaamheden ter plekke en het toezicht op de ingezette medewerkers.

Kwaliteit & integriteit

Wouters, Van Merode & C° Bedrijfsrevisoren BV is aangesloten bij het “Instituut der Bedrijfsrevisoren” (lidnr. IBR B-00483). Het IBR is het enige bevoegde orgaan in België verantwoordelijk voor de organisatie en toezicht op het beroep. Bijgevolg dient ons kantoor een hoge kwalitatieve standaard aan te houden met betrekking tot de uitoefening van onze controlewerkzaamheden, controleaanpak, opleiding van het personeel, etc. Hierdoor heeft het kantoor een aantal interne procedures uitgewerkt: - Inzet van gekwalificeerd personeel ter uitvoering van de controlewerkzaamheden, steeds onder het toezicht van een bedrijfsrevisor – vennoot, die verantwoordelijk is dat de audit conform de geldende professionele standaarden wordt uitgevoerd. - Het gebruik van aangepaste controleprogramma’s. - Naleving van de Belgische controlenormen en de International Standards on Auditing ( ISA en ISQC ), mede ten gevolge van het lidmaatschap van Russell Bedford International (“RBI”). - Alle auditors zijn verplicht de nodige opleidingen te volgen om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen en relevante onderwerpen. Dit is tevens een verplichting die wordt opgelegd door het “Instituut der Bedrijfsrevisoren”.

Neem contact op

Ontdek hoe wij u kunnen helpen